Aanlegtest jonge BWP paarden

De eventingsport zit duidelijk in de lift wat blijkt uit het stijgend aantal deelnemers aan Eventing wedstrijden. Hiervoor worden de laatste jaren terug meer paarden gebruikt die zeer veelzijdig zijn en ets minder hoog in het bloed staan, zodat het BWP paard hiervoor uiterst geschikt is.

Een goed eventingpaard beschikt over heel wat kwaliteiten. Zo moet het een goede dressuuraanleg hebben. In de dressuur moet het paard een goede houding en uitstraling hebben, gehoorzaam zijn en goed bewegen waarbij de galop de voornaamste gang is.

Bij het springen moet het eventingpaard voorzichtig zijn en een goed reactievermogen op de sprong hebben.

Tijdens de cross-country moet het eventingpaard moed, loop- en uithoudungsvermogen en intelligentie vertonen.  

 

Via de aanlegtest Eventing wordt de mogelijkheid geboden om getalenteerde jonge BWP paarden van 4 en 5 jaar te scouten. Deze aanlegtest zal plaats vinden in de reeks Beginnelingen van de LRV Eventing wedstrijd van Merksplas 08/10/2017.

Deze accommodatie leent zich uitstekend leent om de eigenschappen van een jong eventingpaard optimaal te kunnen beoordelen.

- Inschrijving

Er kan tot 24 september 2017 ingeschreven worden. Let wel op dat de combinatie ook ingeschreven is in de klasse Beginnelingen van de LRV Eventing wedstrijd – Merksplas 08/10/2017. (via LRV)

 

Inschrijven kan online via: www.belgian-warmblood.com. In de slider staat de groene knop ‘Inschrijving Events’, via deze weg kan u inschrijven voor dit evenement ‘Aanlegtest Eventing 08/10/2017 – Merksplas’.